Skip to main content

Schuitema

Voor goed functionerende stookinstallaties


Schuitema Inspecties is een SCIOS gecertificeerd inspectie bedrijf voor uw stookinstallaties en gasleidingen.

Goed functionerende stookinstallaties verbruiken minder energie, zijn veiliger, beperken de emissie en bieden een hogere bedrijfszekerheid. Dat leidt tot een directe kostenbesparing voor de eigenaar. Een inspectie door Schuitema is een belangrijke basis voor de uitvoering van de wet- en regelgeving. Met de uitvoering van deze inspecties en goed onderhoud voldoet u immers aan de eisen van de overheid en verzekeraars.

Wennie Schuitema 


Wennie Schuitema is SCIOS gecertificeerd en heeft een ruime ervaring als servicemonteur in de installatietechniek. Met die ervaring en diverse specifieke opleidingen is Wennie CV- en Stookinstallaties gaan onderhouden, service gaan verlenen en keuringen gaan uitvoeren. Naast de keuringen van stookinstallaties, bestaat ook de mogelijkheid tot keuringen aan gasleidingen en emissiemetingen.

Wennie Schuitema Inspecties

Inspecties en onderhoud

EBI

Eerste of bijzondere inspectie

Wanneer een nieuwe installatie wordt opgeleverd, of wanneer nooit eerder een inspectie heeft plaatsgevonden, moet een 'Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI)’ worden uitgevoerd. 

PI

Periodieke
Inspectie

Elke vier jaar moet een her-inspectie plaatsvinden, de zogenaamde ‘Periodieke Inspectie’ (PI). Hierbij wordt gecontroleerd of uw installatie nog voldoet aan de door de EBI-er geformuleerde normen.

PO

Periodiek
onderhoud

Jaarlijks moet het ‘Periodiek Onderhoud’ (PO) worden uitgevoerd. 
Daarbij worden feitelijk werkzaamheden als het reinigen en afstellen van de brander of ketel uitgevoerd.

Benieuwd hoe ik u van dienst kan zijn?

Neem dan vrijblijvend contact op!